Project Description

Client Objective:

This repeat client purchased a row house in an Upper East Side landmarked district with the intention of phasing work over the course of a few major projects. The couple’s goals were a livable home for everyday comfort and formal entertaining while being strategic for resale value.

Design Solution:

During the two-phased interior renovations, we worked closely with the client to meet her traditional style with a whimsical twist. The layout changes were subtle but the overall effect of the work was impressive in the detailing of daylight, room connections, millwork, finishes, and furniture that also fell under our responsibility.  The façade project required a stylistic restoration under the authority of the Landmarks Commission. We brought back Renaissance Revival details (circa the late 1800’s) that had been stripped off long ago.

Feature Highlight:

The den is a favorite room as it engages nicely with the dining room and the street side windows but can also feel quite introspective when the custom shoji screens are closed and the artesian plaster is fully exposed.

Postscript:

Our long working relationship with this client started soon after Lynn started lga – with an apartment combination/gut renovation (not shown) and continued with three projects at this row house.

lga’s team:

Lynn Gaffney, Jarrett Boor, Michael Lehner, Matthew Radune. Construction Manager – Hite Interiors