Project Description

Client Objective:

This project had a collaborative spirit from the start as our clients are both visual and creative – a theatrical lighting designer and a costume designer / artist. Some of their unique criteria for this rooftop environment included acoustical barriers from nearby commercial warehouse fans and an enclosure that allowed their cats’ safety.

Design Solution:

The archetypal New York water tanks offered the generative force for the “unraveling” wood boards. The spacing between boards varies depending upon adjacencies to achieve privacy, sound attenuation, light filtration, and cat protection. The new stair and bulkhead bring light and sectional intrigue to our clients’ loft below.

lga’s team:

Lynn Gaffney, Michael Lehner, Laura Sinn, Grady Gillies. Contractors- Paik Holtzer. Many of the photographs are by JC Paz